czwartek, lipca 18

THE BALLS III: spaghetti neapolitana


***

ojajebe.



***
SPAGHETTI NEAPOLITANA z pulpecikami z bakłażana i mozarellą:                                               


składniki:
- pomidory 0,5kg
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- garść bazylii
- 1/3 kulki mozarelli
- oliwa z oliwek + olej
- cukier trzcinowy 1 pełna łyżeczka
- makaron spaghetti - 1 porcja (1/4 lub 1/5 opakowania)
- tymianek
- suszone pomidory 3
- sól, pieprz
+ *pulpeciki z bakłażana* z mozarellą

wykonanie:
Wstaw makaron do gotowania. W międzyczasie rozgrzej oliwę z olejem na patelni i wrzuć posiekaną cebulę. Jak się zrumieni, dodaj rozgnieciony czosnek. Zamieszaj i wrzuć obrane i posiekane pomidory. Smaż chwilę i dodaj przyprawy. Posiekaj suszone pomidory i dodaj. Duś pod przykryciem przez ok. 10min. Wyłącz palnik i na koniec dodaj poszarpaną bazylię i paski pokrojonej mozarelli. Dodaj ugotowany makaron i zamieszaj. Podawaj z podgrzanymi w piekarniku *pulpecikami z bakłażana*. Smacznego!

***
I pamiętaj... jedzmy ładnie!

2 komentarze:

  1. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smacznego bloga!

    Chciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOG! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!

    Byłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas :)
    Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog

    Życzę miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój ukochany makaronik ! Pychotka !

    OdpowiedzUsuń